St. Pemama shop

Kun je nog iets gezelligs gebruiken voor je huis? Of zoek je een leuk cadeautje? Onderstaande dingen zijn te koop! De opbrengst gaat naar St. Pemama’s school in Zambia.

Staat er iets bij wat je graag zou willen hebben? Stuur een mailtje, bel (0344-571960 / 06-13015849) of kom even langs: Buitenbuurt 11, 4116CD in Buren.

Luierende tweeling

Zijn ze niet schattig?

Schattig, hè, die luierende tweelingen. Opgerolde luiers met een sokje als muts, een washand als dekentje en een spuugdoekje als kussen. En dat samen voor maar € 6,50! Een leuk kraamcadeautje toch?

Knusse kippen

Een gezellig gekakel

Bij de buurvrouw hangt een schattige kip aan de muur. 'Oh, mag ik die maken?' Ze tekent het patroontje voor me na en ik mag haar kip lenen om na te maken. Hier is het resultaat: samen met de kuikens een gezellig kakelende vaas vol! Het lijfje is 10 x 8 cm, de pootjes variëren nogal in lengte. Zo'n lekker mollige kip kost € 4,50.

Verrukkelijke cupcakes

doos met 4 cupcakes van rompertjes met een sokje

Ga je op kraamvisite en wil je een leuk cadeautje voor de baby meenemen? Deze cupcakes zien er heerlijk uit, maar ze zijn gemaakt van rompertjes, sokjes, slabbetjes en spuugdoekjes. Ze zijn er voor jongetjes en meisjes. Een doos met 4 cupcakes (rompertjes maat 50-56, 2 paar sokjes) kost € 12,50, een zakje met 2 cupcakes (slabbetjes en een paar sokjes) € 7,00, 1 cupcake (van een spuugdoekje met een paar sokjes) € 3,50.

Schilderachtig servies

Afrikaans randje

Je ontbijtje op zo'n vrolijk beschilderd bord? Dan heb je de hele dag een stralend humeur. Drink je ook nog je thee of koffie uit de kleurrijke kopjes of bekers, dan kan de dag niet meer stuk! Een kop en schotel kost € 4,50, een bord € 3,50, een beker € 4,50 en een eierdop € 2,50. Wil je er een andere voorstelling op of een ander modelletje? Alles is mogelijk!

Schaapjes van silk clay

Maar een hele kudde is natuurlijk nog veel gezelliger

Van zelfdrogende klei maak ik schaapjes. De 'wol' van witte silk clay, de kop en pootjes van wood clay. Zo'n lief schaap is 6 cm hoog en 6 cm breed en kost € 2,50

Wollige schapen

Om te knuffelen! Zo'n kudde schapen kun je wel hebben, ze blaten niet!

Om een ovaal van piepschuim naaldvilt ik gekaarde wol. Een kleiner ovaal wordt de kop, nóg kleinere ovaaltjes de oren en stokjes worden de poten. Een staand schaap is 14 cm lang en 11 cm hoog. Een liggend schaap is 6 cm hoog. De prijs is € 6,50

Potige kuikens

Zo tekende ik vroeger kuikens, denk ik. Ze zien er zo koddig uit, vind je ook niet?

Van stof naai ik een soort kussentje met een vilten snaveltje erin. Watten als vulling, oogjes erop, poten van draad met kralen: het potige kuiken is klaar. Inclusief de poten is een kuiken ongeveer 22 cm lang en kost € 3,50. Nou...vooruit, drie kuikens voor € 10,- ! :)

Zakjes van vilt

Hoesjes van vilt, helemaal zelf gemaakt door Marian

Marian Termeer heeft ook geknutseld voor het schooltje. Ze heeft zelf vilt gemaakt d.m.v. het vilten van wol. Zo toverde ze prachtig gekleurde lapjes, waar ze zakjes van maakte. Schitterend, hè? Je hebt zo een uniek beschermhoesje voor je telefoon, of voor je leesbril, of voor je zonnebril. En het is ook een hartstikke leuk cadeautje! Kleine telefoonhoes € 3,95 Grote telefoonhoes € 4,95 Brillenhoesje € 4,50

Gebreide poppen

Hier zijn ze nog een gezellig stel, Lisalot en Joantina.

Tine heeft een paar poppen gebreid om te verkopen voor St. Pamama's. Ze zijn 45 cm lang en kosten € 12,50 per stuk. Er is wel het een en ander veranderd in hun poppenleven: Lisalot woont bij een heel gezellige familie in Nieuwleusen. Zusje Emmely is geëmigreerd naar Engeland, zij heeft nu een Engelse poppenmoeder! ;) Nu is alleen Joantina nog over. Ach wat sneu, wie heeft er nog een leuk plekje voor haar?

4 Reacties

 1. 1
  Christine 

  Wat een mooi initiatief. Mooie en aantrekkelijke spullen en prijzen.
  Heel veel succes.

 2. 2
  José 

  Wat een leuke spullekes! Ik ga gauw een paar kippen bestellen en daarmee het goede doel steunen! Ik hoop dat ‘t een groot succes wordt!!

 3. 3
  Conny Willemsen 

  Hoi Marlein, Wanneer komt het je uit als ik 3 schaapjes van silkclay bij je wil halen?

 4. 4
  Mieke de Borst 

  Dat is nog eens het nuttige met het aangename verenigen!
  Een prachtig initiatief!


Laat een reactie achter: