zondag, 2 november 2014

In 2013 maakt Marcelle Becht kleine schilderijtjes die ik mag verkopen op de kerstmarkt in Erichem. Ze vertelt me dat ze het zo ontzettend leuk vindt om er mee bezig te zijn, zo heel anders dan op een groot doek schilderen. Ik wil het ook eens proberen, dus ik koop wat kleine schilderdoekjes bij de Xenos. Doekjes van 5 x 5 cm op een klein ezeltje. Ik wil er kleine kersttafereeltjes op schilderen.

Jaren geleden zag ik op een sandwichbord een kersttafereel in de Kniphoek bij de Synagoge in Buren. De kleuren raakten me en ik wilde meer zien. Dus ik liep naar binnen en keek met kriebels in mijn lijf  naar de schilderijen van Cor Melchers. Ooooh, wauw, dit vond ik mooi, wat een prachtige kleuren. Ik kocht een paar kaarten om dit prachtigs te bewaren. De kaarten kwamen in een doos terecht, maar de schilderijen zaten in mijn hart.

Toen ik later zelf begon te schilderen, zaten de mooie kleuren en de naïeve stijl nog steeds als een warm gevoel in mijn herinnering. Maar toch gebruikte ik het niet in mijn schilderijen. Pas nu ik de kleine doekjes gekocht heb, wil ik in deze stijl gaan proberen te schilderen.

Ik heb een kaart van Cor Melchers als inspiratie voor me liggen en doe kleine beetjes verf op een schoteltje. Penseeltjes nr. 1 en 2, een potje water en ik begin. Eerst de achtergrond. Blauw voor de lucht, wit voor de grond. Ik kan bijna niet wachten tot het droog is. Het is een heel priegelig werkje, maar ik voel me heel fijn en verwachtingsvol. Oh, wat is dit leuk! Je had gelijk, Marcelle!

20141102_141831 klein


Laat een reactie achter: