maandag, 1 januari 2018
Jozef en Maria in Buren

Jozef en Maria in Buren

In 2016 maak ik de kerstkaart voor Teuni en Bram.  Niet zo heel moeilijk, we hebben hem zelf in 2015 ook gestuurd. Toen heb ik hem op een klein doekje geschilderd en Jorrit heeft daar een foto van gemaakt en die hebben we op een kaart geprint, zestig stuks. Omdat ze hem zo leuk vinden en er mooie reacties op hebben gekregen, willen ze graag dit jaar weer een kaart. Nu de kerk van Tricht, omdat ze daar wonen. Ze leveren een pentekening van de kerk aan, maar willen hem graag in dezelfde stijl als die van 2016. Hun enige wensen waren: de kerk van Tricht erop en iets ‘kerstigs’ erbij.

Wanneer alle drukte van de kerst- en sinterklaasmarkt achter de rug is, pak ik mijn schilderboek, verf en penselen en ga aan de slag. Ik teken de kerk en wil daar in eerste instantie een kerststal tegen aan schilderen. Maar dan bedenk ik de ster boven de kerk en herders met hun schapen op weg naar de plek waar de ster aangeeft dat het kindje Jezus in de kribbe ligt. Het lukt in een keer en als het ligt te drogen, ben ik er best tevreden over. Jorrit heeft zijn twijfels over de kleuren, misschien zijn de herders te fel van kleur? Maar als ik als finishing touch de zwarte lijntjes overal omheen heb gemaakt -wat bij die stijl hoort- dan is het opeens één geheel. Dan kloppen alle kleuren bij elkaar. Ik maak er een foto van en app die naar Teuni: is het zo ongeveer de bedoeling?

Vrijwel meteen een enthousiaste reactie van Teuni: ‘Fantastisch zoals je de kerk van Tricht in de nacht van Bethlehem hebt gesetteld, heldere ster! En geïnspireerd door de sneeuw waar de herders kleurig bij afsteken. We vinden het heel mooi, super gedaan!’ Ik reageer weer: ‘Het is inderdaad wel een ‘vrije vertaling’, je mag het zeker zeggen als jullie iets anders willen zien (dit is nog maar de 1e poging).’ Maar Teuni reageert daar weer direct op: ‘Juist leuk, die vrije vertaling! De kerk is heel herkenbaar, zelfs met haan op de toren! Niks meer aan doen, wij zijn hier voorlopig niet op uitgekeken!’

Dus kopen we papier en enveloppen en gaan aan het printen en vouwen. Ze willen er nu graag negentig. Een fijne klus als je zulke leuke klanten hebt! :)

schildijtje zonder lijntjes

schildijtje zonder lijntjes

schilderijtje mét lijntjes

schilderijtje mét lijntjes


Laat een reactie achter: