woensdag, 21 december 2016

Elien Lammers, de dirigent van het Streekkerkkoor Zingen tussen Lek en Linge (waar ik zelf ook bij zing), heeft een leuk idee: een broche voor alle leden van het koor als kerstcadeautje. Ik mag hem zelf ontwerpen en ik zie het direct voor me: een regenboog (alle kerken van de streekgemeente hebben een kleur) met een vioolsleutel. Elien wil er ook graag een trekringetje in verwerkt hebben, dus ik maak een voorbeeldje.

een plakje 'lucht' met de regenboogjes

een plakje ‘lucht’ met de regenboogjes

het trekringetje erop...

het trekringetje erop…

 

 

 

 

 

Ik merk al snel dat het deze keer niet werkt met de silk clay. Het droogt te snel en dat is niet handig met al die kleuren van de regenboog. Dus val ik terug op de fimoklei, die ik al lang niet meer gebruikt heb. Ik kies voor  de soft-versie omdat ik dat goed kan kneden. En de kleuren zijn feller en sprankelender.

Elien stuurt me een foto van de regenbooglintjes die ze al als corsage gebruiken. Maar toch is het lastig om daarop de juiste kleuren te zien. Daarom schakel ik de hulp van Miep in, zij regelt zo’n lintjescorsage voor me, zonder dat ze weet wat ik van plan ben. 😉

Dagenlang meng ik kleuren, draai ik bolletjes, rol ze uit tot sliertjes en maak de regenbogen. Achttien maak ik er van 6 cm doorsnee. Dan bedenk ik dat de mannen zo’n grote broche misschien niet zo leuk vinden en maak ik nog acht kleintjes, van 4,5 cm doorsnee. Dan bak ik ze in de oven. Als ze afgekoeld zijn, maak ik van lange sliertjes de vioolsleutels. Wanneer die ook gebakken zijn, plak ik ze op de trekringetjes. Magneetjes op de achterkant en klaar zijn ze! :)

Dan verpak ik ze in een blokzakje met een klein wasknijpertje en mail Elien dat ik ze klaar heb. Net op tijd, want ze deelt ze uit op de laatste repetitie van dit jaar. Gelukkig, iedereen vindt het leuk. De magneetjes zijn niet voor iedereen handig, blijkt. Maar misschien went dat nog… 😉

daar liggen ze dan...

daar liggen ze dan…

broche...zakje...knijpertje = cadeautje

broche…zakje…knijpertje = cadeautje

de zakjes staan klaar...

de zakjes staan klaar…

 

 

 

 

 

 

close up

close up

1 Reactie

  1. 1
    Elien 

    Hoi Marlein, nou iedereen vindt ze fantastisch en ik ook! Wat een werk heb je er aan gehad, maar het is het alleszins waard. Petje af!
    Fijne feestdagen, liefs

    Elien


Laat een reactie achter: