Archief voor januari 2018

dinsdag 2 januari 2018 

IMG_1089

Voor de kerstfair en sinterklaasmarkt maak ik kleine schilderijtjes met afbeeldingen van silk clay. O, wat is dat leuk om te doen. Ik word zelf helemaal vrolijk van die kleine kleurexplosies! 😉 Ik werk op doekjes van 5 x 5 cm en schilder daar achtergrondjes op. Op de voorgrond komen afbeeldingen van silk clay, die ik op de achtergrondjes bevestig. Ik heb er vier, waarvan ik er drie verkoop op de kerstfair.

Op zondag maak ik er nog een paar bij voor de sinterklaasmarkt. Ik heb nog maar twee van 5 x 5 cm, dus maak ik er ook twee van 10 x 10 cm. Ik verkoop er weer drie…

 

 

 

 

IMG_1092IMG_1090IMG_1091IMG_1093

dinsdag 2 januari 2018 

Walter heeft de bovenverdieping van een nieuw kleurtje voorzien, keurig grijs, in allerlei nuances (ik zal niet verklappen in hoeveel tinten, hahaha ) Hm, is grijs niet erg..eh..degelijk? Nee joh, zegt een kleuradviseuse. Wat zegt de kleur grijs van je persoonlijkheid? Dat je intelligent bent, wijsheid hebt en zelfvertrouwen. Je bent onbevooroordeeld en je komt gedistingeerd over. Zo! Dat je het maar weet! Onze trap is Toscaans terra, met antracietkleurige halve maantjes van tapijt. Elke keer als ik de trap op loop, heb ik het gevoel een andere wereld binnen te stappen. Ik mis de verbinding, zal ik maar zeggen. Dus heb ik gisteren een schilderij gemaakt waarin de kleuren allemaal samenkomen: het gedistingeerde grijs, het zonnige Toscaans terra en het warmbloedige rood (de kleur van de binnenkant van de badkamerdeur). Zo, nu klopt het weer. IMG_0524

dinsdag 2 januari 2018 

Op zaterdag 2 december is de kerstfair in Erichem en maandag 4 december de sinterklaasmarkt op OBS Koningin Beatrix in Buren. Een hele klus om de ‘kramen’ te bevoorraden.

Voor de kerstfair heb ik hulp van buurvrouw Corrie (met vriendin Riet), schoonzus Tine en vriendin Japke om leuke dingen te breien, te haken, te knippen en te plakken. Zelf ben ik  vooral met flessendoppen bezig geweest en heb een damspel, ‘boter-kaas en eieren’ en kaarsjes gemaakt. En kleine schilderijtjes met silk clay. Samen met Nine en Jorrit beman ik de kraam in het dorpshuis. Het is lekker druk en we verkopen veel.

gehaakte hartjes

gehaakte hartjes

schilderijtjes met silk clay

schilderijtjes met silk clay

gehaakte klokjes

gehaakte klokjes

 

 

 

 

 

Voor de sinterklaasmarkt maak ik veel koopwaar voor € 0,50, omdat er vrijwel alleen kinderen komen kopen. Dus heb ik de spelletjes met kroonkurken, vrolijke wasknijpervogeltjes, kaarsjes, waxinelichtjes en schilderijtjes. Het is een vrolijke drukte rond de kraam en we verkopen weer veel!

dambord met kroonkurken

dambord met kroonkurken

kaarsjes in kroonkurk en blikkjes

kaarsjes in kroonkurk en blikjes

boter-kaas-en eieren van kroonkurken

boter-kaas-en eieren van kroonkurken

 

 

 

 

onze tafel op de sinterklaasmarkt

onze tafel op de sinterklaasmarkt

 

maandag 1 januari 2018 
Jozef en Maria in Buren

Jozef en Maria in Buren

In 2016 maak ik de kerstkaart voor Teuni en Bram.  Niet zo heel moeilijk, we hebben hem zelf in 2015 ook gestuurd. Toen heb ik hem op een klein doekje geschilderd en Jorrit heeft daar een foto van gemaakt en die hebben we op een kaart geprint, zestig stuks. Omdat ze hem zo leuk vinden en er mooie reacties op hebben gekregen, willen ze graag dit jaar weer een kaart. Nu de kerk van Tricht, omdat ze daar wonen. Ze leveren een pentekening van de kerk aan, maar willen hem graag in dezelfde stijl als die van 2016. Hun enige wensen waren: de kerk van Tricht erop en iets ‘kerstigs’ erbij.

Wanneer alle drukte van de kerst- en sinterklaasmarkt achter de rug is, pak ik mijn schilderboek, verf en penselen en ga aan de slag. Ik teken de kerk en wil daar in eerste instantie een kerststal tegen aan schilderen. Maar dan bedenk ik de ster boven de kerk en herders met hun schapen op weg naar de plek waar de ster aangeeft dat het kindje Jezus in de kribbe ligt. Het lukt in een keer en als het ligt te drogen, ben ik er best tevreden over. Jorrit heeft zijn twijfels over de kleuren, misschien zijn de herders te fel van kleur? Maar als ik als finishing touch de zwarte lijntjes overal omheen heb gemaakt -wat bij die stijl hoort- dan is het opeens één geheel. Dan kloppen alle kleuren bij elkaar. Ik maak er een foto van en app die naar Teuni: is het zo ongeveer de bedoeling?

Vrijwel meteen een enthousiaste reactie van Teuni: ‘Fantastisch zoals je de kerk van Tricht in de nacht van Bethlehem hebt gesetteld, heldere ster! En geïnspireerd door de sneeuw waar de herders kleurig bij afsteken. We vinden het heel mooi, super gedaan!’ Ik reageer weer: ‘Het is inderdaad wel een ‘vrije vertaling’, je mag het zeker zeggen als jullie iets anders willen zien (dit is nog maar de 1e poging).’ Maar Teuni reageert daar weer direct op: ‘Juist leuk, die vrije vertaling! De kerk is heel herkenbaar, zelfs met haan op de toren! Niks meer aan doen, wij zijn hier voorlopig niet op uitgekeken!’

Dus kopen we papier en enveloppen en gaan aan het printen en vouwen. Ze willen er nu graag negentig. Een fijne klus als je zulke leuke klanten hebt! :)

schildijtje zonder lijntjes

schildijtje zonder lijntjes

schilderijtje mét lijntjes

schilderijtje mét lijntjes