Archief voor december 2015

zondag 27 december 2015 

Op Facebook plaats ik een berichtje:

Koopwaar op de Fair

Koopwaar op de Fair

Morgen, zaterdag 12 december, KERSTFAIR in Erichem, van 15.00 tot 21.00 uur. Kom je kijken wat we allemaal in onze kraam verkopen? Er is gebreid, gehaakt, geschilderd, geknutseld, geplakt. Maar ook hebben we veel gekregen. Teveel om op te noemen! De opbrengst is natuurlijk voor ST. PEMAMA, het schooltje in Zambia.

Die zaterdag staan we (Japke, Jorrit en ik) met een kraam op de kerstfair in Erichem. Tijdens het opbouwen is het prachtig zonnig weer en we zijn optimistisch gestemd. Klokslag 3 uur begint het te regenen en dat houdt eigenlijk niet meer op, steeds meer begeleid door aanzwellende windstoten. Zo jammer, want het ziet er zo gezellig uit met de kraampjes rond de kerstboom en sfeervol brandende vuurkorven. Toch komen er veel oud-leerlingen en ‘oud-ouders’ bij de kraam en we verkopen nog helemaal niet gek, voor ruim € 200,-.

Er zijn weer lieve mensen heel druk en creatief voor de markt. Tine haakt engeltjes, sneeuwpopjes, potjes en kerstmannetjes en breit poppen en muizen. Japke maakt windlichten met zijde, breit sokken en haakt een hoesje voor tissuedozen. Nine maakt kerstboompjes van klei. Corry breit nijntjes en kerstkaart-Kerstmannen en maakt jam. Marijke breit een prachtige sjaal en geeft spulletjes voor de verkoop, net als Melia, Riet en Elly. Zelf maak ik kleine schilderijtjes, die Jorrit fotografeert voor lichtpotjes. En ik mag van overbuurmeisje Anna de babypop met wiegje lenen waar ik alle ‘kraamcadeautjes’ omheen zet. In de rekken zetten we alle cadeautjes en in de houten kerstboom van Walter hangen we alle hangdingetjes. De kraam ziet er leuk uit, we krijgen veel complimenten.