Archief voor april 2013

dinsdag 16 april 2013 

Flyer achterkant webFlyer voorkant webNatuurlijk willen we flink veel reclame maken en ik schakel Jorrit in om een flyer, poster en uitnodiging voor ons te maken. We verzamelen foto’s en ik lever de tekst aan. Jorrit is er een poosje mee bezig en laat me dan zien wat hij heeft gemaakt. Ik ben blij verrast, wat ziet dat er prachtig uit! We wisselen nog wat met foto’s om een nog mooier beeld te krijgen. Dan stuur ik alles naar Evert en vraag wat hij er van vindt.

‘Nu, wat moet ik er van zeggen? Zo professioneel heb ik nog nooit een flyer gehad. Jij wel? Prachtig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!’ mailt Evert terug. Nee, ik heb nog nooit een flyer gehad en zeer zeker niet zo’n mooie! Want dat kan hij, onze Jorrit! :)

Jorrit maakt nog wat nieuwe foto’s van mijn schilderijen voor een nog scherper resultaat. En dan bestellen we de flyers.

 

 

Wat spannend is het als de doos met flyers bezorgd wordt. En o, wat mooi om ze in werkelijkheid te zien. Prachtige heldere kleuren! Jorrit maakt ook een poster en uitnodiging in dezelfde stijl, ook heel erg mooi.

Jorrit print de uitnodigingen. Intussen ga ik de enveloppen schrijven  en de kaarten snijden. En Walter en ik fietsen naar Erichem om Evert een stapeltje van alles te brengen. Jorrit realiseert ook nog een mailversie van de flyer en dan kunnen we onze expositie wereldkundig maken!

dinsdag 16 april 2013 

Half april: zelf maak ik een lijstje van tien schilderijen en ik vraag Walter, Jorrit, Hidde en Rianne om

Zanzibar leunt tegen de kast

Zanzibar leunt tegen de kast

ook een lijstje van tien te maken. Sommige stukken komen op bijna elk lijstje voor, die mogen dus zeker mee. Andere met twee of drie stemmen komen op een andere stapel en langzaam maar zeker ontstaat de stapel die mee mag naar de Synagoge. Dertien stuks, een mooie gevarieerde keuze uit mijn werk.

Ik plan tot en met de expositie elke week een dagje vrij om aan de voorbereiding te gaan werken. Vaak ben ik al zo lang met een schilderij bezig, dat ik het op een bepaald moment in de kamer hang om het een tijdje kritisch te bekijken. Is het af? Ontbreekt er nog iets aan? Zo heb ik de stapel schilderijen die mee mogen naar de Synagoge ook nog eens met argusogen bekeken. Zijn de randjes wel mooi mee geschilderd? Is die boom toch niet te plat? Ietsje meer structuur op die ondergrond? Hm, dat schilderij kan nog wel iets geks gebruiken zodat het niet meer zo stijfjes is…

de Kilimanjaro ligt op de tafel

de Kilimanjaro ligt op de tafel

De hele keuken staat vol, overal ben ik mee bezig. Op tafel ligt de Kilimanjaro te drogen, daar heb ik toch nog wat decoratiezand toegevoegd. Zanzibar heeft een verlevendigde boom en staat tegen de kast. De boom naast de vrouw bij de put krijgt ook wat meer structuur. En de tak boven haar hoofd voorzie ik van pergamano bladeren.

Het langst kijk ik naar het schilderij van de ondergaande zon, die ik ‘Onderweg’ heb genoemd. Al een tijdje ben ik van plan er iets mee te gaan doen, maar ik weet niet wat. Zal ik de ‘wapiti’-boom wat meer structuur geven door er net als bij Zanzibar en de vrouw bij de put met wc papier wat meer reliëf op aan te brengen? Of zal ik -wat ik al eens eerder bedacht maar nooit durfde te realiseren- Oma’s knopendoos eens omkeren en er wat gekke dingetjes en knopen van gebruiken? Ach, ik kan het wel eens neerleggen, kijken wat het doet… Jorrit en ik vinden het allebei wel grappig en ik lijm de knopen vast op de boom.

de wapitiboom met knopen

de wapitiboom met knopen