Archief voor oktober 2011

woensdag 19 oktober 2011 

Ik realiseer mij dat ons Kleinkoor Buren dit jaar 10 jaar bestaat. Het lijkt mij erg leuk om ter gelegenheid van dit heuglijke feit een CD te maken. Onze vorige dateert uit 2005 en is zo goed als uitverkocht. Ik leg mijn plan voor aan Teuni, onze dirigente en die is direct heel erg enthousiast. Ze stort zich op onze muziekmap en vele, vele mailtjes gaan heen en weer. Zo krijgt het plan steeds vastere vormen: het wordt een reis door het kerkelijk jaar waarin prachtige liederen uit ons repertoire een plekje krijgen. 

De titel van de CD is ’Langs beelden van hoop’ en de ondertitel ‘op reis door het kerkelijk jaar met het Kleinkoor Buren’. Frank, een van de bassen, heeft in het project van de zondagsschool de prachtige rol van Mozes vervuld en Teuni ziet hem al voor zich op reis door de woestijn. En wij reizen met hem mee! Ik mag de woestijn schilderen en Jorrit zet ons allemaal op de foto en vormt er een bonte stoet van die samen met Mozes door de woestijn trekt.

Het ‘gedicht’ voor Teuni, hier schuin boven, verwoordt aardig hoe het is gegaan.Tekst Teuni cropped

 

In Lusaka heeft Jorrit een schooltje ‘geadopteerd’. Hij ondersteunt St. Pemama’s School met de maandelijkse huur van € 50,00. Hij vraagt mij of ik ideeën heb om de school financieel te kunnen steunen en dan denk ik aan de CD. Ik pols Teuni voorzichtig om een klein deel van de opbrengst voor het schooltje te bestemmen. Zij is direct enthousiast en ook de andere koorleden vinden het een mooi idee.

Nu is de CD er. Zondag 16 oktober presenteert Jorrit hem tijdens het 25-jarig jubileum van Teuni als organiste met een leuk promotiepraatje en op die avond verkopen we al 60 exemplaren (van de 200 die we gemaakt hebben!) Door een aardige geste van de Trichtse Strooi-folderspecialist hebben we zo weinig onkosten dat we besluiten de hele opbrengst voor het project te bestemmen.

Op stpemama.wordpress.com en www.pemama.nl kun je lezen hoe het met het project gaat.

Kleinkoor cover v14