Archief voor mei 2011

zaterdag 21 mei 2011 

Deel 1, mei 2011: Renata en Cyrian hebben hun huis opgeknapt. De kamer is gerestyled en aan de muur boven de nieuwe tafel is een lege plek. ‘Hier wil ik graag een schilderij’, vertelt Renata: ‘Zo’n dikke-dames-schilderij. Zou jij dat kunnen?’ ‘Ja hoor,’ bluf ik. We kijken samen op internet wat ze bedoelt en al pratend bedenken we dat het leuk zou zijn om Cyrian, Niels en haarzelf in die stijl te schilderen. Zittend aan een tafel vol allerlei heerlijke dingen. Natuurlijk moet ook Binkie de hond erbij en Niels zou ook graag de hamster er op willen…  En hij wil ook graag een bord friet met biefstuk, zijn lievelingseten. ‘Weet je zeker dat je jullie zo dik er op wilt hebben?’ vraag ik nog bezorgd, want ze zijn allemaal veel met de lijn bezig. ‘Ja, dat is juist leuk!’ Ik begin aan de research: bestudeer de foto’s van Renata, Cyrian, Niels en Binkie; zoek vrolijke kleurtjes verf uit, koop een groot doek (‘doe maar 100×80.’ ‘ Nee, doe maar 120×80!’) En dan begin ik!

Een vrolijk blauwe achtergrond. Zo, dat staat erop! Nu verder. Ik schets voorzichtig de hoofdpersonen en vul ze in met verf. Oeh, best eng. Ik realiseer me ineens dat dit dus een ECHTE opdracht is. Als dit schilderij klaar is, hangt het bij de familie Van Saane aan de muur! Oooh, dan moet het wel echt heel erg mooi worden!!! SPANNEND!

IMG_3762Deel 2, oktober 2011: Het is nu maanden later en het is zo goed als klaar. Ik heb tussendoor nog aan het schilderij  voor de voorkant van het cd-boekje gewerkt en nu staat de ezel met het Van Saane-schilderij in de keuken, zodat ik er vaak naar kan kijken. Er zijn nog kleine dingetjes die gebeuren moeten. Nog hier en daar wat schaduwtjes, de zijkanten afwerken. Binkie moet nog een beetje bijgewerkt worden. En o ja, de armen hebben nog geen plooitjes bij de ellebogen;-) Ik vind de tafel met het vrolijk blauwwit geblokte tafelkleed en de uitgestalde dingen het leukst. Maar ik ben natuurlijk heel erg benieuwd wat Renata, Cyrian en Niels ervan vinden. Van het hele schilderij, bedoel ik. En hoe het boven hun tafel aan de muur staat. Morgen nog een dagje schilderen en dan mogen ze het hebben…

Kopie (3) van fam Van SaaneKopie (2) van fam Van Saane

 

 

 

 

schilderij 003