Archief voor maart 2011

zaterdag 12 maart 2011 

Ik was het al bijna weer vergeten, maar het is -volgens mij- nu drie jaar geleden dat ik mijn eerste schilderopdracht kreeg.

2008: Niels, de zoon van Renata, is dol op draken en dinosauriërs. Hij wordt in maart vijf jaar en het lijkt Renata leuk om hem twee schilderijtjes met een draak of dinosaurus te geven. En ze vraagt of ik die wil schilderen… En of ik dat wil!

Ik ga op zoek naar afbeeldingen van gezellige draken en dinosauriërs en ik koop twee kleine vierkante doekjes. En een vrolijke blauwe en groene kleur verf. Ik kies twee lieve draakjes om te schilderen en begin. De achtergrond maak  ik op beide schilderijen hetzelfde voor de eenheid. En dan begin ik aan de draakjes. O, wat is dit leuk om te doen. Vooral het vrolijke draakje komt met plezierige penseelstreken op het doek tot stand. Het vuurspuwende draakje wil niet vrolijk zijn. Hij doet aandoenlijk zijn best om angstaanjagend te zijn, de lieverd.

Wanneer ze klaar zijn zet ik ze in de kamer en bekijk ze kritisch.  Ik ben eigenlijk een beetje verbaasd dat ze zo leuk zijn geworden. Maar ik ben ook tevreden, ze mogen op de kamer van Niels hangen!

Renata is heel benieuwd hoe ze geworden zijn en ik neem ze mee naar kantoor. Even kriebelt het in mijn buik: zal ze ze wel leuk vinden? Maar ze is heel enthousiast, gelukkig. En ook Niels is er heel blij mee.

Vorige week was ik bij Renata thuis en zag de schilderijtjes hangen in de slaapkamer van Niels. Ik kreeg even een schokje van verrassing. Och ja, wat zijn ze leuk! Ik maak er een foto van en zet ze op mijn website. Want ze horen er zeer zeker bij!

Het vrolijke draakje

Het vrolijke draakje

Vuurspuwend draakje

Vuurspuwend draakje